JESIENNE MUFFINKI Z JABŁKIEM, RODZYNKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI

20 października


Prawdziwa Polska jesień za oknem, a w takich chwilach marzy mi się dobra książka, gorąca herbata i dobry wypiek. Podaję Wam dzisiaj przepis na szybkie do zrobienia i pachnące cynamonem muffinki. Można je również zapakować dzieciom do szkoły :)

Składniki:

  • 1 szkl mąki kukurydzianej
  • 1,5 szkl mąki owsianej
  • 2 jajka
  • 0,5 szkl ksylitolu
  • 1 szkl mleka
  • 0,5 szkl oleju rzepakowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 płaskie łyżeczki cynamonu
  • 2 duże jabłka
  • 2 garście rodzynek
  • 2 garście posiekanych orzechów włoskich


Wszystkie suche składniki wymieszajcie razem w dużej misce. Mokre składniki zmieszajcie ze sobą w mniejszej misce, dodajcie obrane i pokrojone w kostkę jabłka, rodzynki oraz orzechy. Do suchych składników wlejcie mokre i wymieszajcie niedokładnie. Przełóżcie masę do foremek na muffinki i pieczcie ok 25-30 minut w 190 stopniach.

Może Ci się spodobać

0 komentarze

Polub mnie na facebooku :)

Instagram

Napisz do mnie

Zapraszam do bezpośredniego kontaktu w sprawie wymiany doświadczeń, sugestii do bloga oraz fajnej współpracy :)

ewazieln(at)gmail.com