CHRUPIĄCA CIECIERZYCA
06 stycznia
Super zdrowa i pyszna przekąska.
Ciecierzycę przygotowaną w ten sposób możemy chrupać zamiast
orzeszków, chipsów i innych niezdrowych gotowych przekąsek ze
sklepów. Nawet moje dzieci je uwielbiają i zawsze im jest mało ;)
Przepis:
- puszka ciecierzycy lub ugotujcie sami wg instrukcji na opakowaniu (w ten sposób mamy więcej:)
- przyprawy: czosnek, papryka słodka, pieprz, zioła prowansalskie, sól
- oliwa 1-2 łyżki
Ugotowaną ciecierzycę (lub z puszki)
odsączyć, wsypać do miski i przyprawić (możecie kombinować z
przyprawami np. dodać curry i za każdym razem odkrywać nowy smak). Dodajcie oliwę,
poczekajcie chwilę aż smaki się połączą i wyłóżcie na
papier do pieczenia na blachę. Pieczcie na termoobiegu w
temperaturze 180ºC
około 25-35 minut do zarumienienia, niech będą chrupiące.
0 komentarze