CHRUPIĄCA CIECIERZYCA

06 stycznia

Super zdrowa i pyszna przekąska. Ciecierzycę przygotowaną w ten sposób możemy chrupać zamiast orzeszków, chipsów i innych niezdrowych gotowych przekąsek ze sklepów. Nawet moje dzieci je uwielbiają i zawsze im jest mało ;)
Przepis:
  • puszka ciecierzycy lub ugotujcie sami wg instrukcji na opakowaniu (w ten sposób mamy więcej:)
  • przyprawy: czosnek, papryka słodka, pieprz, zioła prowansalskie, sól
  • oliwa 1-2 łyżki

Ugotowaną ciecierzycę (lub z puszki) odsączyć, wsypać do miski i przyprawić (możecie kombinować z przyprawami np. dodać curry i za każdym razem odkrywać nowy smak). Dodajcie oliwę, poczekajcie chwilę aż smaki się połączą i wyłóżcie na papier do pieczenia na blachę. Pieczcie na termoobiegu w temperaturze 180ºC około 25-35 minut do zarumienienia, niech będą chrupiące. 

Może Ci się spodobać

0 komentarze

Polub mnie na facebooku :)

Instagram

Napisz do mnie

Zapraszam do bezpośredniego kontaktu w sprawie wymiany doświadczeń, sugestii do bloga oraz fajnej współpracy :)

ewazieln(at)gmail.com