PASZTECIKI Z PIECZARKAMI, SOCZEWICĄ I SZPINAKIEM

19 grudnia

Zainspirowana tym przepisem postanowiłam zrobić paszteciki, są fajnym dodatkiem do zupy a także ciekawą propozycją na świąteczny stół i nie tylko. Przepis jest prosty i bardzo smaczny, nawet moje dzieci zajadają ze smakiem :)
Składniki:
  • 500g pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki soczewicy czerwonej
  • 200g szpinaku mrożonego
  • sól, pieprz, szczypta papryki chilli
  • ciasto francuskie

Pieczarki umyć i drobno pokroić. Smażyć na głębokiej patelni na oleju kokosowym. Dorzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek. Dodać szpinak i czerwoną soczewicę, odrobinę wody, aby to wszystko lekko przykryła i dusić pod przykryciem. Gdy wszystko zmięknie przyprawić do smaku. Gdy jest potrzeba to dolejcie wody w trakcie duszenia, a gdy jej macie za dużo to zdejmijcie pokrywkę, aby wyparowała. Rozwinąć ciasto francuskie, przeciąć wzdłuż na pół i nakładać wzdłuż na środku farsz. Zawinąć w roladę i ciąć na mniejsze kawałki. Piec na blaszce w piekarniku w 220°C do zarumienienia, ok 10-15 min. Smacznego :) 

Może Ci się spodobać

0 komentarze

Polub mnie na facebooku :)

Instagram

Napisz do mnie

Zapraszam do bezpośredniego kontaktu w sprawie wymiany doświadczeń, sugestii do bloga oraz fajnej współpracy :)

ewazieln(at)gmail.com