KOKOSOWE PTASIE MLECZKO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
13 lutego
Uwielbiam kokosowe smaki w każdej
postaci. Więc kto lubi kokos tak jak ja to zapraszam po przepis,
jest pyszny! Miało być ptasie mleczko w formie serca, ale za mało
dałam żelatyny i troszkę się rozpadło, więc przełożyłam do
kieliszków. Efekt nawet lepszy, dlatego Wam proponuję zrobić tak
od razu ;)
Składniki:
- puszka mleczka kokosowego
- 3-4 łyżki ksylitolu
- 1,5 łyżki żelatyny lub agar
- truskawki mrożone pół paczki+banan
Mleczko wkładamy do rondelka razem z
ksylitolem i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i
mieszamy porządnie do rozpuszczenia. Przekładamy do kieliszków lub
do małej foremki wyłożonej folią spożywczą, aby łatwiej było
je wyjąć. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na
noc. Truskawki rozmrażamy i blendujemy z bananem na gładki mus.
Wyciągamy nasze ptasie mleczko i polewamy musem z truskawek.
Smacznego :)
1 komentarze